Multima

Behaal een maximaal bedrijfsresultaat door optimale regeling van het kasklimaat. Creëer met de Multima van de Hoog Techniek de juiste klimaatomstandigheden voor uw gewas. Naar energie en waterregeling hebt u geen omkijken meer. De MultiMa levert méér met aantoonbaar minder energie. Kortom, de combinatie van uw vakmanschap en de uitgekiende techniek van de MultiMa resulteert in optimale teelt resultaten.

Onbegrensde mogelijkheden

De MultiMa biedt de meeste flexibiliteit voor het instellen van het gewenste klimaat. Uniek is de mogelijkheid om regelingen grafisch in te stellen tot in de kleinste details. Of u nu het klimaat in twee perioden per dag of in 50 (!) perioden per dag in wenst te stellen, het kan allemaal. Vele invloeden van buitenklimaat zijn instelbaar, waardoor onder alle weersomstandigheden een optimaal klimaat blijft gehandhaafd. De MultiMa is zo intelligent dat bij veranderingen in het buitenklimaat de verwarming of ventilatie al op voorhand worden aangepast. Dit garandeert een stabiel klimaat dat goed is voor het gewas. Door de energiezuinige regeling in de MultiMa worden ook pieken in het gasverbruik voorkomen. Op watergebied vertegenwoordigt de MultiMa het beste wat er op dit gebied verkrijgbaar is. Zo kan de MultiMa bijvoorbeeld de watergift volautomatisch regelen op basis van het gemeten watergehalte of gewicht van het plantsubstraat.

Eenvoudig te bedienen

Dankzij het programma Synopta® is de bediening zeer gebruiksvriendelijk. Met enkele muisklikken navigeert men naar de gewenste instellingen, overzichten of grafieken, waardoor men op eenvoudige wijze het overzicht behoudt.

Hoogwaardige techniek

Het hart van de MultiMa bestaat uit een moderne en uiterst betrouwbare Industriële Proces Computer waarop een groot aantal hoogwaardige meet- en stuurinstrumenten is aan te sluiten. Het aantal in- en uitgangen mag oplopen tot boven de 2000. De MultiMa kan dus meegroeien. Wat betreft de bekabeling van zoveel kanalen: dat is geen enkel probleem, omdat de in- en uitgangen kunnen worden aangesloten op een ter plaatse gemonteerde uitbreidingskast die tot één kilometer van de centrale computer verwijderd mag zijn.