Filtratie mogelijkheden

Tegenwoordig is in een tuinbouwbedrijf geen filter meer weg te denken. Een goede filtratie is namelijk van belang voor het behoud van het irrigatiesysteem. Filters zijn er om verschillende soorten water te filteren en verder te kunnen (her)gebruiken. Wanneer er grove delen in het aanvoerwater zitten, dan kunnen deze beschadigingen aanbrengen in bijvoorbeeld druppelaars. Filters zijn er in alle soorten en maten. Hieronder treft u een kleine selectie van wat de Hoog Techniek aan filters aanbiedt. Enkele toepassingen voor de filters zijn:

  • Proceswater
  • Koelwaterprocessen
  • Recirculatiesystemen
  • Irrigatiesystemen

Automatisch filter

Een automatisch filter is een compacte manier van filtertreren. Het filter biedt een efficiënte filteroplossing met een minimum aan druk- en spoelwater verlies. Uitgevoerd met een maximale drukverschilschakelaar, een controller box met spoelprogramma en een elektrisch bediende spuikraan. Zo wordt het filter stekker klaar geleverd. Het voordeel van een automatisch zelfreinigend filter is, dat er een ononderbroken waterstroom naar de kas is tijdens het verwijderen van het vuil.

Zandfilter

Het filtreren met zandfilters wordt ook wel dieptefiltratie genoemd. De filtratie kwaliteit is vooral afhankelijk van de effectieve diepte van het filterbed, de stroomsnelheid door het filter en de kwaliteit van het zand. Het water wordt door de filterinlaat naar binnen geleid en sijpelt door het filterbed,. Doordat het water door het filterbed sijpelt, worden de zwevende vuildeeltjes geabsorbeerd door het filterbed. Zo blijft er gereinigd water over. De zandfilters zijn er in verschillende groottes en met verschillende types filterzand.

Handfilter

Handfilters worden toegepast bij installaties waar wel filtratie nodig is, maar waar geen automatisch reiniging nodig is. De filters worden geassembleerd van hoogwaardige materialen. De Hoog Techniek levert handfilters vanaf 1½" tot 12". Tevens is het handfilter te verkrijgen met verschillende micronages.

 

Automatisch filter Zandfilter Handfilter
Automatische filters Zandfilter Handfilter